اقتصادی

حسابداری انبار چیست و چه کاربردی دارد؟

نرم افزار تحلیل صورت های مالی

فرایندتجزیه و تحلیل صورت وضعیت مالی شرکت برای اهداف تصمیم گیری و درک کلی سلامت یک سازمان است.صورتهای مالی، اطلاعات مالی را ثبت می کند، که باید از طریق تجزیه و تحلیل صورتحساب های مالی مورد ارزیابی قرار گیرد

تجزیه و تحلیل صورت های مالی ﯾﮑﯽ از اصلیترین بخش هایتحلیل بنیادی در ارزﯾﺎﺑﯽ ﺷﺮکت هاست. در ﺗﺠﺰﯾﻪ و ﺗﺤﻠﯿﻞ شرکت ها سعی میشود وضعیت ﺳﻮدآوری، رﯾﺴﮏ ﻣﺎﻟﯽ،وضعیت تولید و فروش، وﺿﻌﯿﺖ ﺑﺪﻫﯽ و ﺣﺎﺷﯿﻪ ﺳﻮد ﺷﺮﮐﺖ به طور کامل بررسی شود.

نرم افزار تحلیل صورت های مالی یک روش ارزیابی برای تعیین عملکرد گذشته، فعلی و پیش بینی شده از یک شرکت است. تکنیک های متعددی به عنوان بخشی ازتجزیه و تحلیلصورتحساب های مالیشامل تجزیه و تحلیل افقی و تجزیه و تحلیل عمودی مورد استفاده قرار می گیرند

تجزیه و تحلیل افقی

تجزیه و تحلیل افقی که تحلیل روند نیز نامیده میشود، تکنیکی برای ارزیابی مجموعه ای از اطلاعات مالی در طی یک دورهی زمانی است؛ به طوری که تغییرات هر مؤلفه بهصورت جداگانه در بازه های زمانی مشخص نسبت به همان مؤلفه در زمان مبنا بررسی میشود. این تغییر ممکن است در قالب مبلغ یا درصد بیان شود.تجزیه و تحلیل افقی ﺧﻮد ﺑﻪ دو دﺳﺘﻪ صورت های ﻣﺎﻟﯽ مقایسه ای و ﺑﺮرﺳﯽ روﻧﺪ ﺗﻘﺴﯿﻢ ﻣﯽشود.

صورت های مالی مقایسه ای

در این روش، صورت های ﻣﺎﻟﯽ در دو دوره ﻣﺘﻮاﻟﯽ مقایسه و بررسی میشوند.تحلیل کنندگان مالی تغییر مطلق ارقام صورتهای مالی و همچنین درصد تغییر از یک سال به سال دیگر را محاسبه میکنند، بدین ترتیب اطلاعات جامع تری از صورتهای مالی استخراج می گردد

بررسی روند

در ایــن بررسی روند اقلام مهم مندرج در صورتهای مالی با مبنا قرار دادن یک سال به عنوان سال پایه بررسی می شود.این تجزیه و تحلیل اهمیت بیشتری از تحلیل صورتهای مالی مقایسه ای در دو دوره متوالی دارد ، زیرا دوره های بیشتر روند ارقام را بهتر منعکس می کند

تجزیه و تحلیل عمودی

تجزیه و تحلیل عمودی که همچنین تجزیه و تحلیل هماندازه نیز نامیده میشود، تکنیکی است که هر قلم از صورتهای مالی را در قالب درصدی از یک مبلغ مبنا بیان میکند. معمولا در ترازنامه مبلغ مبنا برابر با کل داراییها و در صورت سود و زیان مبلغ مبنا برابر با کل درآمد فروش است. تجزیه و تحلیل عمودی به دو گروه صورت های مالی استاندارد و تجزیه و تحلیل نسبت های مالی تقسیم می گردد.

صورت های مالی استاندارد

در این نوع تجزیه و تحلیل تمام اطالعات مندرج در یک صورت مالی خاص به عنوان درصدی از یک رقم شاخص از همان صورت مالی بیان میشود برای مثال در صورت سود و زیان تمام اقلام بر حسب درصدی از فروش یا در ترازنامه بعنوان درصدی از جمع دارائیها بیان میشوند

تجزیه و تحلیل نسبت های مالی

تجزیه و تحلیل نسبت های مالی یکی از روش های بررسی وضعیت شرکت هاست که به بیان روابط بین اقلام موجود در صورت های مالی میپردازد. در حالت کلی نسبتهای مالی در چهار دسته نسبت های نقدینگی، نسبتهای اهرمی (بدهی)، نسبتهای فعالیت (کارایی) و نسبتهای سودآوری قرار میگیرند

نسبتهای نقدینگی

نسبتهای نقدینگی کلاسی از معیارهای مالی است که برای تعیین توانایی شرکت در پرداخت تعهدات وبدهیهای کوتاه مدتش مورداستفاده قرار میگیرد.این نسبتها شامل مواردی مانند نسبت جاری، نسبت آنی و میشوند.

نسبتهای فعالیت

نحوه بهکارگیری اثربخش داراییهای تحت کنترل شرکتها را نشان میدهد. این نسبتها مواردی مانند نسبت گردش کل داراییها، نسبت ارزش ویژه به داراییها و.. میباشند.

نسبتهای سودآوری

نسبت های سودآوریمیزان سود حاصل از یک شرکت را در قالبهای مختلف نشان میدهد. به عبارت دیگر این نسبتها، توانایی شرکت برای تولید درآمد مرتبط با عملکرد و سودسهام، داراییهای ترازنامه، هزینه های عملیاتی و سهام را اندازهگیری میکند.

نسبت های اهرمی (بدهی)

نسبتهای اهرمی که به آنها نسبت های سرمایه گذاری هم گفته میشود، منعکس کننده توانایی شرکت در انجام تعهدات بلندمدت و میانمدت خود است ومیزان منابع مالی شرکت برای تسویه بدهی ها و حقوق صاحبان سهام را بررسی میکند.

نرم افزار حسابداری

کسب وکارهای مختلف از گذشته تاکنون برای محاسبات مالی خود از ابزارهای متنوعی استفاده کرده اند. تصویب قوانین مالی و مالیاتی مختلف در کنار گسترده شدن سطح عملیات کسب وکارها؛ باعث شد تا آنها از ابزارهای دقیقتر از جمله انواع نرم افزار حسابداری مالی استفاده کنند.نرم افزار حسابداری پدیدهای نوین است که پاسخگوی نیازهای حسابداران و مدیران است. اعداد و ارقام در نرم افزار حسابداری به صورت دیجیتال ثبت شده و امور جاری و تخصصی حسابداری به شکل سادهتر و پیشرفتهتر انجام میشود.

نرم افزار حسابداری به نرم افزارهایی گفته میشود که با استفاده از آنها میتوان تمام امور جاری و تخصصی حسابداری را به شکلی ساده تر انجام داد. نرم افزارهای حسابداری با ارائه ی کاربری آسان و امکانات تخصصی شما را از حساب و کتابهای دفتری بی نیاز کرده و موجب صرفه جویی در وقت و هزینه میشوند.

نرم افزار حسابداری بستری مناسب برای ثبت ،محاسبه وگزارش گیریامور مالی مورد استفاده قرار میگیرد.این گزارش گیری ها باعث محاسبه سود و زیان و رفع شبهات مالی و همچنین در بعضی مواردموجب رفع اختلافات می شود.درواقع می توان به نرم افزار حسابداری به دید یک حسابدار موظف و خیلی دقیق نگاه کرد که امکان خطای محاسباتی دیگر وجود ندارد.

یک نرم افزار حسابداری از یک طرف داده های خام اطلاعاتی را دریافت میکند تا روی آنها پردازشهای مورد نیاز را انجام دهد و از طرف دیگر خروجی های مورد نیاز سازمان و مدیران را در قالب گزارش های مالی مختلف ارائه میدهد.

یک نرم افزار مالی بر حسب مفاهیم مختلف حسابداری به ماژولهای مختلفی از جمله حقوق و دستمزد، حسابهای دریافتنی، حسابهای پرداختی و سایر ماژولهای دیگرتقسیم بندی میشود که هر کدام وظیفه ی خود را انجام میدهند.

مزایای استفاده از نرم افزار حسابداری

  • کاهش مالیات
  • خودکار سازی وظایف
  • کاهش هزینه های مختلف
  • کاهش خطاهای حسابداران
  • ارائه گزارش ها بصورت خودکار
  • افزایش سرعت فعالیتهای حسابداری
  • سرعت دسترسی به دادهها و گزارشات
  • انجام امور مالی بصورت اتوماتیک و خودکار
  • جلوگیری از بروز خطا در محاسبات و بالا بردن دقت

نرم افزار اموال و دارایی های ثابت

دارایی های ثابت را میتوان یکی از نقاط و کانونهای حساس تمرکز سرمایهگذاریهای سازمانها و موسسات دانست. این داراییها، اقلامی مشهود با عمری طولانی می باشند که در جریان عملیات موسسه مورد استفاده قرار می گیرند.

اموال و داراییهای ثابت از فاکتورهای بسیار مهم در تراز داراییهای شرکتها و سازمانهای دولتی و خصوصی محسوب میشوند. اطلاعات دقیق اموال و داراییهای ثابت، محاسبه استهلاک، مخارج سرمایهای و مواردی از این دست میبایست همیشه با دقت خاصی تحت نظر باشند تا اختلالی در تراز دارایی و ارزش شرکتها و سازمانها ایجاد نشود.

نرم افزار اموال و دارایی های ثابت با هدف مدیریت عملیاتی و ثبت مربوط به اموال و داراییها طراحی شده، این نرم افزار اطلاعات دقیقی از مشخصات فیزیکی دارایی های موجود در سازمان، با مشخص نمودن محل استقرار، استفاده کنندگان دارایی، روادید مرتبط با دارایی از مرحله خرید تا کنارگذاری و اسقاط و همچنین گزارشات استاندارد در قالب نظام نوین اموال در اختیار کاربران قرار میدهد.

توانایی ردیابی موثر و مدیریت اموال و دارایی ثابت برای هر سازمان، صرف نظر از اندازه یا صنعتی که در آن فعالیت میکند، ضروری است؛
چراکه هر شرکتی که دارایی ثابتی مانند اموال اداری، ماشین آلات و تجهیزات را در اختیار دارد، باید اطمینان حاصل کند که هر یک از این داراییها به درستی عمل میکنند و درزمان صحیح در اختیارفرد صحیح و درمحل صحیحی قرار دارند.

نرم افزار اموال و دارایی ثابت تمامی عملیات را از زمان شناخت اولیه دارایی تا لحظه قطع شناخت دارایی به طور کامل پوشش میدهد.استفاده از نرم افزار اموال و دارایی ثابت اطمینان از بهبودی فرآیندها در زمینه کنترل بر اموال موجود در سازمان می باشد.

نرم افزار اتوماسیون اداری

نقش نرم افزارها در دنیای امروز غیرقابل انکار است. نرم افزارهای حسابداری و اداری در این زمینه از پیشرفت های بسیار زیادی برخوردار بوده اند.

نرم افزاراتوماسیون اداری یک سیستم اطلاعاتی مبتنی بر کامپیوتر است که وظیفه جمع آوری، ذخیره و توزیع مستندات، پیامهای الکترونیک و سایر فرمهای ارتباطات اداری را بین افراد، گروههای کاری و سازمانها بر عهده دارد. بخشهایی از این سیستمها عموما شامل نرمافزارهای پردازش کلمه، تصویر برداری مستندات، تقویم و غیره است.

نرم افزارهای اتوماسیون اداری به اتوماسیون فرایندهای اداری و ارتباطات درون و برون سازمانی و در صورت نیاز سازمان به مدیریت فرایند های سازمان به اتوماتیک کردن میپردازند.
یکی از زیر سیستم های مهم در بهترین نرم افزار های اتوماسیون اداری ، مدیریت فرایند های کسب و کار یا به اختصار BPMS می باشد که دارای اهمیت بالایی برای سازمان هایی ست که روال های مختلف و پر استفاده ای را در بین کارکنان خود دارند و این روال ها نیازمند مدیریت و شبیه سازی در اتوماسیون اداری می باشد.

یک سیستم اتوماسیون اداری از بخشها و ماژولهای مختلفی تشکیل شده است.امروزه سیستمهای اتوماسیون اداری تکامل یافتهاند و طیف وسیعی از فعالیتهای سازمانی و برون سازمانی را پوشش میدهند و به همین دلیل شامل ماژولهای متنوعی است که هر کدام بخشهایی از فرایندها یا فعالیتهای یک سازمان را در برمی گیرند. نرم افزار اتوماسیون اداری بخشی از نرم افزارهای اداری و کاربردی است که به اتوماسیون کار ها و حذف بسیاری از دخالت های انسان در میان فرایندهای یک سازمان می پردازد.

با تکاملی که از طریق نصب نرم افزار های اتوماسیون اداری بر روی تبادل اطلاعات یک سازمان اتفاق می افتد ، تصمیم گیری ها و روال ها بسیار سودمند تر انجام می گیرند و باعث رسیدن سود بیشتر به مدیران سازمان ها خواهند شد.

نرم افزار حقوق و دستمزد

در تمامی شرکت ها فروشگاه ها وقت گیر ترین و حساس ترین کار محاسبه ی دقیق حقوق کرمندان می باشد.اگر بتوانیم تمام حقوق و مزایای مربوط به پرسنل با نرم افزاری دقیق حرفه ای محاسبه و ثبت نماییم همه با یک فرایند مشخص و دقیق محاسبه و پرداخت میشود بعداز آن میتوانیم گزارش بهتری دریافت نماییم و برای سازمانهایی از قبیل دارایی و بیمه ارسال نماییم.

با کمک گرفتن از این نرم افزار میتوانید علاوه بر صرفهجویی در زمینه ی وقت، در مصرف کاغذ و هزینههای مرتبط نیز بکاهید. از آنجایی که خطاهای انسانی در کارها به دور از انتظار نیست، در صورتی که در کار خود از نرم افزار حقوق و دستمزد استفاده نمایید، میتوانید این خطاها را تا حد بسیار زیادی کاهش دهید.

یک نرم افزارحقوق و دستمزد، نرم افزاری است که تمامی وظایف پرداخت کارکنان و بایگانی مالیات کارکنان را به انجام میرساند.این وظایف میتواند شامل نگه داشتن ساعات کاری، محاسبه حق الزحمه، مالیات و کسری ها، چاپ و رساندن چک ها و پرداخت مالیات کارکنان به دولت باشد.

مزایای نرم افزار حقوق و دستمزد چیست؟

از مزایای نرم افزار حقوق و دستمزد می توان به موارد ذیل اشاره نمود:​

  • شفاف بودن آیتم هایی که از حقوق کسر میگردد.
  • شفاف بودن الگو های محاسباتی ارقام و پرداختی ها .
  • کمک به یکپارچگی هر چه بیشتر مجموعه توسط این نرم افزار
  • استخراج گزارشات برونسازمانی مانند: گزارشات حسابرسی، مالیات و بیمه
  • ذخیره کردن تمامی اطلاعات سنواتی پرسنل و بایگانی الکترونیکی اطلاعات
  • حفظ امنیت اطلاعات مربوط به افراد و حقوق آن ها توسط نرم افزار حقوق و دستمزد
  • روند افزایش رضایتمندی کارمندان را به وجود می آورد و همچنین تعامل را با سازمان های مرتبط
  • استخراج گزارشات پشت سر هم در خصوص میزان بهره گیری و کارکرد تمام کارکنانسازمان با شاخص های مختلف
  • جمع آوری کردن همه اطلاعات کارکرد پرسنل؛ مانند: ساعات کارکرد عادی، اضافهکاریها، ساعت کاریهای موردی، مأموریت و کسر حضور.

نرم افزارهای برنامه ریزی سازمانی

ز اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی، ظهور نرم افزارهای یکپارچهای تحت عنوان ERP با هدف قراردادن سازمانهای بزرگ، توسعه بسیار زیادی پیدا کردند. این نرم افزارهای بسیار قدرتمند، پیچیده و گرانقیمت، سیستمهای از پیش طراحی شده ای هستند که پس از اندک تغییراتی در آنها توسط مشاوران پیاده ساز و مشاوران تحلیل فرایندهای سازمانی، پیاده سازی و اجرا میشوند.

نرم افزار ERP نرم افزار برنامه ریزی منابع سازمانی ، یک سیستم نرم افزاری ماژولار است که با هدف یکپارچه سازی فرایندهای اصلی کسب وکارها در یک سیستم واحد، طراحی شده است.

ERP به صورت یک بسته نرم افزاری تجاری عرضه میشود که هدف آن یکپارچه سازی اطلاعات و برقراری جریان اطلاعات بین تمامی بخشهای سازمان از جمله مالی، حسابداری، منابع انسانی، زنجیره عرضه و مدیریت مشتریان است.

در گذشته، کسب و کارها دارای نوعی فرایند حسابداری، مالی یا منابع انسانی بودند ولی سیستم های نرم افزاری آنها اغلب به صورت جداگانه کار میکردند و با یکدیگر در ارتباط نبودند. آنچه که نرم افزار ERP مدرن را متفاوت میکند، این است که همه این فرآیندهای مختلف را برای همکاری و ایجاد یک سیستم سیال گرد هم آورده است.

مزایای استفاده از ERPچیست ؟​

  • کاهش هزینه های سازمان
  • افزایش رضایت مشتریان
  • بهبود ارتباطات در سازمان
  • بهبود ارتباط با مشتریان
  • بهبود امکان سفارشی سازی محصولات
  • سرعت بخشیدن به انجام فرایندهای سازمان
  • بهبود پیگیری سفارشات از زمان درخواست تا زمان تحویل محصول

نرم افزار حسابداری انبار

هر کسب وکاری با توجه به نوع فعالیت و محصول یا خدماتی که ارائه می دهد می تواند به فضایی با عنوان انبار جهت نگهداری برخیکالا و محصولات نیاز داشته باشد. کالاها و محصولات فیزیکی بخش مهمی از دارایی های یک شرکت به حساب می آیند که از طریق کنترل صحیح موجودی و ارزش واقعی آنها می توان سود حاصل از انجام فعالیت های شرکت را به روشی دقیق تر مدیریت نمود

به بیان ساده، مفهوم حسابداری انبار عبارت است از تعیین دقیق موجودی انبار برای انجام عمل انبار گردانی. در واقع با استفاده از نرم افزار حسابداری انبار میتوان عمل انبارگردانی را که در دورههای ۳ ماهه، ۶ ماهه یا حتی ۱ ساله انجام میشود، به شکل راحتتری انجام داد. دورههای انبار گردانی میتوانند برحسب نیازهای شرکت متغیر باشند.

انبارگردانی همان فرایند کنترل فیزیکی انبار و شمارش کالاهای موجود در انبار و مطابقت دادن آن بادفاتر حسابداریاست.

کاربرد حسابداری انبار چیست

  • نگهداری، توزیع دقیق و سریع مواد و کالا
  • کنترل موجودی انبار و جلوگیری از صرف هزینه بیش از اندازه و هدر دادن سرمایه
  • جلوگیری از زیان گسترده واحدهای اقتصادی با کنترل موجودی انبار و جلوگیری از موجودی اضافی

مزایای حسابداری انبار

  • کنترل میزان موجودی در انبار از نظر قیمت بسهولت صورت می گیرد.
  • دریافت و حفاظت و در دسترس قراردادن کالا،مواد و وسایل مورد نظر بسهولت وسرعت انجام می شود.
  • صدور قبض انبار (رسید جنس به انبار) موجبات تسهیل پرداخت مبلغ کالا به فروشنده وعملیات حسابداری میگردد.
  • با استفاده صحیح از سیستم انبارداری، میزان موجودی کالا در انبار ومیزان مصرف آن در هر واحد کالا که پایه و اساس حسابداری صنعتی می باشد، محاسبه می گردد.
  • چون میزان موجودیها معمولا به قیمت تمام شده در انبار نگهداری می شود، لذا در صورت خسارت ناشی از آتش سوزی وتعیین سایر ضایعات وخسارت وارد شده محاسبه می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا