فرهنگی

کتاب هایی با موضوع تغییر مثبت نگرش و تعیین سرنوشت بهتر

برخی از کتابها آگاهی رسانند، برخی تاثیرگذارند، تعدادی از آن‌ها سرگرم‌کننده اند، بخشی هم جنبه آموزشی دارند. در این میان کتاب ‌هایی هستند که زندگی شما را متحول می‌ کنند!

در اهمیت مطالعه هدفمند همین بس که می‌گویند: بخشی از کیفیت زندگی هرکس، به کتاب‌هایی که می‌خواند بستگی دارد. پر واضح است که این کتاب‌ها باید راهی به جان و روان خواننده باز کرده و با ذهن او، ارتباط مستقیم برقرار کنند. بر این اساس گاه تاثیر یک داستان ساده در زندگی یک فرد، از مستندات کتاب‌های قطور علمی فلسفی بیشتر به چشم می‌آید. هدف این مطلب به معرفی آثار تاثیرگذار و در خور تاملی محدود شده که فارغ از بُعد تجاری، محتوای مطلوب و کارآمدی برای یک زندگی بهتر ارائه می‌کنند. کتاب ‌هایی که زندگی شما را متحول می‌ کنند آنقدر که زندگی‌تان به قبل و بعد از خواندن آن‌ها تقسیم می شود

انسان در جستجوی معنا؛ مفهوم زیستن و مبنای وجود انسان

  • نویسنده: دکتر ویکتور فرانکل

انسان در جستجوی معنا، کتابی ارزشمند و تجربه محور در باب مفهوم و ماهیت زندگی، به قلم روانپزشک نام‌آشنا و بنیانگذار «لوگوتراپی» یا معنادرمانی است. کشف معنای زندگی حتی در بدترین و سخت‌ترین شرایطش، هدف دکتر فرانکل از انتشار این اثر تاثیرگذار و ماندگار بود. او که خود از بازماندگان آشویتس (اردوگاه کار اجباری آلمان نازی) به شمار می‌آمد، با وجود از دست دادن اعضای خانواده‌اش در این مرکز، با امید بازنویسی این کتاب درخشان به زندگی بازگشت و این نگاه را به دیگران تزریق کرد که در مصیبت‌بارترین بخش زندگی هر شخصی، ریسمانی برای چنگ زدن وجود دارد.

کتاب در دو بخش خاطرات سخت اسارت و تجربه ناشی از آن که منجر به کشف روش معنادرمانی شد، نگاهی تسلی‌بخش و ویژه به زندگی و آینده دارد. به اعتقاد فرانکل حتی رنج هم در زندگی مفهوم دارد و برای پشت سر گذاشتنش و تغییر سرنوشت، تنها باید اراده کرد و معنا و دلیلی برای ادامه زندگی یافت. او این نظریه را مبنای نجات بسیاری از افرادی قرار داد که زندگی را پوچ و بی‌هدف می‌پنداشتند و بعضا قصد خودکشی داشتند. فرانکل با نقل قولی از نیچه، این نظریه هستی‌گرایانه را تکمیل می‌کند: “کسی که چرایی زندگی را یافته است، با هر چگونگی خواهد ساخت.”

خودشناسی و پویایی فکر و اندیشه در تو همانی که می‌اندیشی

  • نویسنده: جیمز آلن

اثر زیبای جیمز آلن کتاب کوچکی است که برای افکار بزرگ نوشته شده و تلاش دارد نگاه و ذهنیت افراد را در جهت مثبت تغییر دهد. آلن یک نظریه روشن و مشخص دارد، قدرت کنترل ذهن و افکار انسان به عهده خود اوست. به اعتقاد او یکی از راه‌هایی که سعادت انسان را تضمین می‌کند، تفکر او نسبت به این سعادت و تغییر مثبت ذهن در جهت رسیدن به این سعادت است. به عبارت دیگر تفکر درست یا اشتباه، به تصمیمات درست یا اشتباه می‌رسد و این تصمیمات شخصی ماست که زندگی را برایمان خوب یا بد جلوه می‌دهد؛ بنابراین انسان خوب و سالم و شاد و موفق را فکر خوب می‌سازد و هستی به افکار مهربان، پاسخی مهربانانه خواهد داد. آلن می‌گوید: “انسان همیشه بی‌صبرانه می‌خواهد شرایط زندگی‌اش را بهتر کند، اما اصلاً به فکر این نیست که خودش را اصلاح کند.” پس بهترین راه تحول زندگی فرد را باید در خود او جستجو کنیم، چراکه این انسان هست که شرایط را می‌سازد، “شرایطِ انسان، او را نمی‌سازد.”

۳. خِرَد سرخپوستان تولتِک در رشد فردی و اصلاح زندگی

  • نویسنده: دون میگوئل روئیز 

کتاب گرانبهای چهار میثاق (خرد سرخپوستان تولتک) آموزه‌ها و باور‌های بومیان امریکای مرکزی و جنوب مکزیک را برای انسان‌های امروزی نقل می‌کند. تولتک‌ها یک جامعه‌ی خاص و روشنفکر و به گواه تاریخ، مردمانی خردمند و حافظ مفاهیم انسانی، اخلاقی و معنوی بودند که میلیون‌ها سال پیش می‌زیسته‌اند و دیگران مکان زندگی آن‌ها را «جایی که انسان به خدا تبدیل می‌شود» می‌نامیدند. نویسنده انسانی از نسل این تبار باستانی است که با بازگویی روش و منش معنوی نیاکانش، قصد دارد دریچه‌های تازه‌ای را پیش چشم مخاطب باز کند. دریچه‌هایی که از انسان، انسان دیگری ساخته و زندگی را در نگاهش ساده‌تر، شادتر و دوست‌داشتنی‌تر خواهد کرد. او این اصول رهایی‌بخش را تحت عنوان چهار میثاق توضیح می‌دهد: ۱. باور‌های محدود کننده‌تان را دور بریزید. ۲. بر روی انتخاب کلام خود حساس باشید. ۳. هیچ چیز را به خود نگیرید، و درباره موضوعات پیش داوری نکنید. ۴. همیشه بیشترین تلاشتان را بکنید.

 هنر خوب زندگی کردن، ۵۲ میانبُر شگفت‌انگیز به شادکامی و موفقیت

  • نویسنده: رولف دوبلی

این کتاب یک اثر شیرین، ساده، خواندنی و آموزنده در ارتباط با زندگی روزمره و به روایت نویسنده، “فلسفه زندگی کلاسیک در قرن بیست و یک” است. نویسنده راهکار‌های یک زندگی خوب را به نقل از مترجم، داخل “یک جعبه ابزار شگفت‌انگیز” به مخاطب تقدیم می‌کند. این جعبه (کتاب) ۵۲ ابزار (روش علمی) مختلف دارد که مؤلفه‌های یک زندگی شاد و موفق را تحت عنوان «میان‌بُر ذهنی» ارائه کرده و به مخاطب در افزایش قدرت تفکر و تجزیه و تحلیل، تصمیم‌گیری بهتر و آگاهانه‌تر و یافتن مسیر درست زندگی یاری می‌رساند. بهره‌گیری از این راهکار‌های کاربردی در زندگی شخصی، خطا‌های فکری و شناختی را به حداقل رسانده و راه دستیابی به زندگی بهتر و سالمتر را برای فرد فراهم می‌کند. پیشنهاد می‌کنیم این کتاب لذت‌بخش را در کنار دیگر اثر مشهور این نویسنده سوئیسی «هنر شفاف اندیشیدن» با همین ترجمه روان و صمیمی بخوانید و با دیدگاهی تازه و شفاف و عمیق در زندگی آشنا شوید.

 راهنمای تحلیل رفتار متقابل در وضعیت آخر

  • نویسنده: دکتر تامس آنتونی هریس

وضعیت آخر (من خوب هستم، شما خوب هستید) از آن نوع کتاب‌های متفاوت، خوب و تاثیرگذاری است که به مخاطب خود می‌آموزد، هر موقعیتی چه نوع رفتاری را طلب می‌کند. روش واقع‌بینانه‌ی تحلیل رفتار متقابل، به اشخاص کمک می‌کند با کنترل فردی و رشد مهارت‌های ارتباطی، به تعامل بهتری با محیط پیرامون بپردازند. نویسنده، این موضوع روانشناسانه را در قالب کلماتی ساده و مفاهیمی جذاب در اختیار عموم مردم قرار می‌دهد. هریس سعی دارد با بیانی دلنشین، ابعاد شخصیتی کودک، والد، بالغ و نقش آن‌ها در ارتباطات بیرونی یا گفتمان درونی انسان را شرح داده و علت بروز رفتار‌های مختلف را روشن کند. سپس به مخاطب یاد می‌دهد با شناخت و کنترل هریک، چگونه به رفتارش جهت درستی داده و رفتار متقابل و به عبارتی، کنش و واکنش‌های مطلوب‌تر و منطقی‌تری در اجتماع داشته باشد تا به رشد شخصیتی لازم برسد. در ادامه و تکمیل این کتاب محبوب خودشناسی، حتما اثر بعدی نویسنده «ماندن در وضعیت آخر» را هم مطالعه کنید.

احساس رضایت و خوشحالی درونی با تئوری انتخاب

  • نویسنده: دکتر ویلیام گلاسر

تئوری انتخاب در واقع یک نظریه روان‌درمانی است که اول بار توسط دکتر گلاسر ارائه شد. طبق این نظریه، این ما هستیم که افکار و اعمال و احساسات خود را انتخاب می‌کنیم و دیگران کوچکترین نقشی در احساس خوشبختی یا بدبختی ما ندارند. پس برای ایجاد و حفظ روابط سالم عاطفی و اجتماعی، اول به انتخاب درست و بعد کنترل رفتارهایمان نیاز داریم. به اعتقاد گلاسر رفتار‌های ما دو بُعد بیرونی و درونی دارند که کنترل درون بسیار مؤثرتر از کنترل بیرونی می‌تواند باشد و روابط انسان‌ها را بهتر پیش خواهد برد. روابطی که میان همسران، والدین و فرزندان، مدیر و کارمند و یا معلم و شاگرد، بعضا امکان دارد آسیب‌ساز و دردسر آفرین شود.

او بسیاری از مشکلات زندگی را ناشی از روابط ناسالم دانسته و سعی دارد به مخاطب کمک کند تا با روش‌های کاربردی برمبنای واقعیت‌درمانی، بهتر با اطرافیانش کنار بیاید و کیفیت زندگی را بالاتر ببرد. بر این اساس اصلاح انتخاب‌های شخصی، در نهایت به رضایت فردی و خوشنودی درونی از زندگی خواهد رسید. خوب است بدانید ترجمه روان و اصولی جناب دکتر علی صاحبی، مورد تایید و تمجید شخص دکتر گلاسر هم قرار گرفت.

 هنر عشق ورزیدن، تمرین علاقه‌ای عمیق و واقعی

  • نویسنده: اریک فروم

این کتاب شگفت‌انگیز کلاسیک، عشق را در والاترین سطح شناختی، هنری معرفی می‌کند که علاوه بر تمرین به چهار عنصر کلیدی مراقبت، مسئولیت‌پذیری، احترام و دانش نیاز دارد. فروم معتقد بود عشق بیش از حس اشتیاق یا رویدادی تصادفی، یک فرآیند آموختنی است و انواع گوناگونی هم دارد؛ تنها باید نگرش خود را نسبت به عشق تغییر داده و چون نقاشی یا موسیقی، از تئوری آنرا بیاموزیم. بر این اساس به جز عشق مادرانه و پدرانه، چهار الگوی متفاوت برای عشق تعریف و تشریح میکند: عشق برادرانه، عشق اروتیک، عشق به خود و عشق به خدا. در نهایت، انضباط، تمرکز و صبوری را به عنوان سه اصل هدایت‌کننده در مسیر یادگیری این هنر به مخاطب معرفی می‌کند. با این حال به اعتقاد این روانکاو برجسته، همه‌ی تلاش‌های انسان در این مسیر محکوم به شکست خواهد شد، چنانکه برای خودشناسی و تکامل شخصیت خویش تلاشی نداشته باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا